Pro příjemné nedělní posezení u čaje či kávičky se výborně hodí lehký tvarohový koláč s ovocem.
Ingredience:
- 80 g mouky
- 60 g másla
- 60 g měkkého tvarohu
- 60 g krupicového cukru
- 1 bílek a žloutek (zvlášť)
- 1 lžičku kypřicího prášku
- 1 vanilkový cukru
- kůru z půlky citronu
- hrst ovoce (maliny, jahody, ostružiny…)
Změklé máslo utřete s cukrem a přidejte žloutek. Do směsi vetřete tvaroh, vanilkový cukr a citronovou kůru. Přimíchejte prosátou mouku s kypřícím práškem. Z bílku ušletejte sníh a opatrně zapracujte do těsta. Těsto vlijte do menší vymazané, strouhankou vysypané formy a poklaďte ovoce. Pečte cca 20 minut na 180 °C.