Mrkvový guláš

Nejednoho člověka se mi podařilo překvapit, že jídlo bez masa může i dobře chutnat. A můj mrkvový guláš je toho dobrým příkladem. Ono pravda to jméno může některé zastrašit. Výsledek ale opravdu stojí za to a příprava je velmi jednoduchá.

Co tedy potřebujeme:

  • mrkev
  • brambory
  • červenou čočku
  • zeleninový bujón

Nedávám přesné váhy, je to tak nějak “od oka”. Mrkve trochu víc, brambor trochu míň, čočky hrstka, jak má kdo rád. Mrkev nakrájíme na drobné kousky, brambory na větší, čočku propereme, vše hodíme do hrnce a zalijeme zeleninovým bujónem. Pak už jen pozvolna vařit, dokud se mrkev i brambory neuvaří a čočka se nerozvaří.

Jako příloha je dokonalá basmati rýže, ale může být i dobrý chleba.